I landet hvor til og med turstien i skogen feies fri for blader…

Hver dag og flere ganger per dag ser vi folk som er ute med en en feiekost og feiebrett for å feie vekk løv, søppel og annet som har kommet i deres oppkjørsel siden sist de feiet. Siden det feies gjentatte ganger i løpet av en dag er det ofte bare bittesmå blader eller en liten papirbit som er kommet i oppkjørsel siden sist de feiet. Ingen av oss har sett reinere og ryddigere gater enn det vi ser og opplever her i Japan. Til og med turstien i skogen er ryddet fri for blader som har falt av trærne i løpet av vinteren. Langs hele turstien i skogen står det feiekoster og feiebrett klar til bruk.

IMG_2724

Japanere er pliktoppfyllende og omsorgsfulle mennesker. De tenker alltid på hva som er til det beste for fellesskapet. Og vi opplever stadig nye måter dette uttrykkes på, deriblant  landets rene og ryddige gater så vel som turstiene i skogen. 

IMG_2719

Februar er en av de kaldeste månedene i Japan, likevel ser vi spor i skogen av at våren snart skal kunne komme.

Når du går tur i skogen, kommer du forbi utallige små shintoistiske og buddistiske templer på veien. Offergaver i form av mat og drikke ligger alltid ved buddha skulpturene,  og mange bønnelappene henger i de shintoistiske templene langs veien.

IMG_2715

Det er fint og grønt med bambusskog, til og med på vinteren er bambusen grønn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s