Feiring av alle 20 åringene i hele Japan

Mandag 13.januar var en fridag i Japan. Da feires og hylles alle 20 åringene i hele Japan. I Norge blir man myndig idet an fyller 18 år, i Japan blir man det når man fyller 20 år – og det er dette som feires. Alle 20 åringene blir invitert til et stort selskap av byen de bor i, og det er der blir de hyllet. En 20-åring viste oss film av årets selskap i Kobe som hun selv var en del av. Den filmen skulle dere sett! På filmen kunne vi se at her i Kobe ble sitteplassene til over en halv gigantisk stadion fylt opp av alle 20-åringene som er i følge med en forelder. Og alle satt der fint pyntet med kimonoer og dresser.

Søndag 12.januar ble alle 20 åringene i kirka bedt for under gudstjenesten og hyllet. I Aotani kirke som vi går i, er det 3 stykker som fyller 20 år i løpet av dette året. Se så fine de er:

IMG_0417IMG_0430IMG_0424

Vi opplever oss velsignet av å være en del av dette kristne fellesskapet i Aotani kirka. Alf Ivar og Benjamin har lenge vært de eneste barna som har vært med foreldrene sine på gudstjenesten i kirka. Flere barn har dradd hjem med foreldrene sine etter søndagsskolen, eller sittet med foreldrene sine i kirkas kjeller og ventet på at gudstjenesten skal bli ferdig for så spise lunsj sammen med oss alle. Vi som familie har hatt stor glede av å være samlet som familie hele søndagen, altså delta på alt i kirka sammen alle fire av oss.  Vi tar med oss en kjempestor veske på gudstjenesten, denne er stappfull av små leker. Lekene i denne veska får ikke våre gutter leke med noen andre ganger enn når de er på gudstjenesten. Guttene elsker å leke med disse lekene i benkeradene, synge med på allsangen og titte opp når kirkekoret synger en sang for oss. I det siste opplever vi stadig at flere foreldre kommer med inn på gudstjenesten med barna sine. De setter seg ofte i nærheten av oss, eller ved siden av oss. Og vi deler gledelig ut leker fra den store veska til dem vi har rundt oss. Det er flott å se hvordan flere barn koser seg midt blant de voksne i benkeradene.

IMG_0349

 

En kommentar om “Feiring av alle 20 åringene i hele Japan

  1. Så lurt å ha leiker som dei berre kan leike med i kyrkja! God idé! Og så flott at også andre familier tek med borna på gudsteneste, og at dei får låne av leikene dykkar.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s