Sportsdag うんどうかい

Da har vi atter en gang opplevd Sportsdagen her i Japan (lørdag 19.oktober). Det er en dag fylt opp av mye glede og moro for liten og stor.

Alf Ivar som er et av de store barna i barnehagen, deltok på samtlige sportslige aktiviteter med iver og glede. Alf Ivar er en rask gutt, og i stafetten løp han så raskt at han gjenerobret ledelsen for laget sitt et lite øyeblikk. Benjamin har pågangsmot og frykter ingenting. Han kjenner godt til hva kroppen sin klarer, og mestret en hinderløype raskt og enkelt.

Vi opplever det som fint å delta på slike arrangementer. Vi kommer naturlig nærme våre japanske venner ved å delta. Vi som kristne og nordmenn gjør ofte annerledes ting enn våre japanske venner. Men på et slikt arrangement gjør vi alle det samme. Både vi voksne og barna våre gjør det samme som japanske voksne og japanske barn. Vi liker å være sammen med folk på denne måten!

To stolte gutter som kommer marsjerende inn i gymsalen med de andre barna.

Pent oppstilt står barna slik. Først synger de en sang om Jesus deretter hører de en andakt om Jesus som vår kollega Ingebjørg Hildre holder.

IMG_3040

Deretter kom Alf Ivar sammen med de eldste guttene frem og roper ut en presentasjon av seg selv og forteller at de skal kjempe hardt denne sportsdagen i kor. Alla barna er delt inn i to lag, et rødt lag og et hvitt lag. Disse to lagene kjemper mot hverandre hele sportsdagen.

IMG_3232

Sportsdagen har en rekke ulike aktiviteter. Det er stafett, tautrekking, hinderløype, kasting av ball, hoppetau, dans, stjele hverandres hatter og fremvisning av fallskjermballong. Vi tok hovedsakelig film av aktivitetene, og film lar seg ikke vise på en blogg. Mange ganger er foreldre sammen med barna om å gjør aktivitetene. Da er det hovedsakelig fedrene som skal stille opp og gjøre aktiviteten sammen med barna. Det vil si at på en slik sportsdag er Ole Bjarne  i full aktivitet fra begynnelse til slutt. Fedre har også egne tevlinger seg i mellom, blant annet stafett og tautrekking.

IMG_3028IMG_3222-2IMG_3230-2

En stykk lykkelig familie, utslitte men med godt mot!

IMG_3236

2 kommentarer om “Sportsdag うんどうかい

Legg igjen en kommentar