Pappadag i barnehagen

Vi ser og leser på de sosiale medier om folk i Norge som endelig har fått feire, og vi gleder oss med dem. Vi har fremdeles flere uker igjen på språkskole og guttene har på samme måte flere uker igjen i barnehagen, men sommerferien nærmer seg også for oss.

I dag 22.juni var det pappadag i barnehagen, det vil si at alle ungene tok med seg pappaen sin i barnehagen. De pappaene som har to barn i barnehagen skulle ta med seg kona slik at hun kunne hjelpe til, og de barna som hadde en pappa på jobb kunne ta med seg mammaen sin istedenfor. Dette gjorde at vi alle fire var med på pappadag i barnehagen.

Sumo er en stor sport her i Japan, og da skulle selvfølgelig barna og pappene være sumobrytere og sloss i ringen:

Alle fedrene tapte og falt ut av ringen, og barna stod da igjen som vinner med jublende folk rundt seg. En kjempeflott aktivitet!

Det var en av barnehagelærerne som fortalte en historie. Hele forkle som hun hadde på seg lagde historien. Det handlet om en rotfrukt som mannen ikke fikk opp av jorda, så fikk han hjelp av en gutt, så en jente, så en hund, så en katt, så en mus og deretter av barna på den yngste gruppa i barnehagen. Historien engasjerte samtlige:

IMG_2983

Og rotgrønnsaken spratt opp av jorda til slutt, og vi kunne alle juble og puste lettet ut etter alt arbeidet historien hadde påført oss.

Sanginnslag var det også. Alf Ivar er i gruppa med de store barna i barnehagen. De sang og beveget armene med stilige votter på seg:

Og Benjamin sang en sang sammen med de små barna som er på sin gruppe:

IMG_3048

Dette har virkelig vært en koselig dag for liten og stor. Vi er stolte over det arbeidet NLM sin barnehage legger ned her i Japan. Etter norsk standard er de få voksne på mange barn i japanske barnehager, og vi er dermed ekstra imponerte over hvor mye de får til.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s