Nordmannen i sola og japaneren i skyggen

Det er alltid koselig å ha besøk av folk! Det er mange vi vil ha på besøk og mange som vil på besøk til oss for første gang eller på nytt. Dette gjør det litt utfordrende å gjøre riktig og godt for oss selv og alle andre. Vi kan ikke gjøre noe annet enn vårt beste samtidig hvile i nåden også i dette.

IMG_2477

Dette bilde sier mye flott om japansk kultur. Nordmannen i sola uten solkrem og japaneren i skyggen innsmurt med solkrem med solfaktor 50. Vi i Norge strever etter å bli brun og fin i løpet av sommeren, mens japaneren skal holde seg hvit og fin. Det at japanerne skal holde seg hvit og fin er synlig på mange måter i samfunnet. Blant annet går samtlige damer med store solhatter og paraplyer med filter for UV-stråling. Lange bukser blir brukt av de fleste. Og damene bruker å kunne ha på seg kortermede gensere, men når de er ute i sola kan flere ta på seg lange hansker som rekker helt fra fingrene og opp til der hvor den kortermede genseren stopper på overarmen. Når vi skal kjøpe fuktighetskrem i butikken, må vi lete lenge før vi finner en fuktighetskrem uten whitning. Fuktighetskrem med whitning vil si at fuktighetskremen har stoffer i seg som som bleker huden og gjør den enda mer hvit enn den er før du smører den inn. Det er fascinerende at skjønnhet kan være så forskjellig fra kultur til kultur. Det at japanere synes det er fint å være hvit har nok sin bakgrunn i at overklassen og dem med gode jobber ikke behøver å være ute i solen.

Det flotte med å ha et lite barnebasseng på terassen er at guttene våre kan ha badebesøk. Dette tror jeg er det første av mange badbebesøk vi kommer til å ha i løpet av ukene fremover nå før regntiden. Vann er gøy!

So fun to have people visiting us! There are so many people that we want to come to our house. Just wait, your turn will come! Even if it is the first time or second time, you will be invited sooner or later. This is probably just the first of many friends our kids will play with in the pool. Water is fun!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s