Påske uten en eneste helligdag…

Japan har ingen helligdager i anledning påsken. Dette har en naturlig sammenheng med at Japan ikke er et kristent land. Det blir interessant for oss å ha en påske uten en eneste helligdag!

I dag satt vi oss ned og malte inn påsken. Med litt gul og lysegrønn fingermaling og litt papp tryllet guttene våres frem både påskeharer og påskebilder.

IMG_7119

IMG_7121

Påskeduken er kommet på bordet.

IMG_7128

Og påskekalenderen ligger klar!

Tone planlegger å gå til blomsterbutikken på hjørnet for å se om hun kan finne noen gule blomster – og med det er vi klar for den høytiden som marker det vi synes er mest viktig i den kristne tro. Det at Jesus døde og stod opp fra de døde, har stor betydning for oss. Alle er dømt til å dø, bare den som ikke har gjort noe galt kan unngå døden. Jesus hadde ikke gjort noe galt, men valgte å la dødsdommen komme over seg likevel. Døden kan ikke holde på noen som ikke har gjort noe galt, derfor sier vi at Jesus seiret over døden. Jesus ble levende igjen. Også sier Jesus på mange forskjellige måter i bibelen at «jeg ble uskyldig dømt til døden slik at alle skyldige mennesker kan gå fri fra den dommen, jeg har tatt menneskenes straff». Det gjør godt for oss å tro på Gud som aktivt har valgt å gjøre det som må til for å få bort alt det gale, vonde og uforståelige for alltid når tiden er inne. En Gud som ikke er likegyldig og sier at alt er greit, men som sonet straffen selv for det gale vi har gjort og gjør.

Guttene våre liker å lese bøker og vi gleder oss til gode lesestunder med påskebøkene vi har:

IMG_7131

God påske fra oss i Japan!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s