1. Nyttårsdag

Nyttårsaften i Japan er en rolig kveld og natt. I Kobe var det ingen fyrverkeri ved midnatt. Japanere legger seg til å sove til vanlig tid, og dermed sover de seg inn til det nye året. Men feire gjør de virkelig 1. Nyttårsdag! Det er mange gamle tradisjoner både i forberedelsene til 1. Nyttårsdag og selve nyttårsfeiringen denne dagen. Vi har bare så vidt fått med oss litt av alt det de fleste japanere gjør i anledning nyttår.

Vi satt oppe til midnatt nyttårsaften sammen med norske kollegaer. Vi er to barnefamilier i kollegialet som har unger i alderen hvor det er enklest å sove i sin egen seng, vi er den ene av disse familiene. Vi løste det hele slik at mennene var i heimen til den andre familien og damene var samlet i vårt hjem. På den måten fikk alle barnevakt og alle fikk være med noen på nyttårsaften. Vi synes det var artig å sende meldinger med ønske om God nyttår! til folk i Norge når midnatt var passert i Japan. Vi fikk da virkelig kjenne på at vi er 8 timer før Norge. Like artig var det å få nyttårsmeldinger fra Norge på morgenen 1. nyttårsdag!

Det var en skikkelig festgudstjeneste i あおたにkirke i dag 1. Nyttårsdag. Flere hadde kledd seg opp i kimono. Nydelige!

Og atter et flott møte lekte Alf Ivar og Benjamin seg rolige igjennom.

Etter møtet ble det arrangert en rekke gruppebilder fremme i kirken. Det var flott å se på de festkledde menneskene stille seg opp og smile. Og vips ble vi spurt om å være med på ungdomsgruppebildet. Det var jo hyggelig! Det er noen flotte mennesker som gjemmer seg bak disse fine smilene:

IMG_3550

Behind these smiles there are wonderful people! Nice to be at the picture together with you!

Alf Ivar og Benjamin får masse god oppmerksomhet av disse ungdommene, de storkoser seg!

IMG_3551

En av ungdommene viste Alf Ivar hvordan han skulle spille trommer. Alf Ivar er en svært musikalsk gutt. Derfor forundret det oss ikke at han presterte godt på trommene til å være 4 år og aldri gjort det før på denne måten:

IMG_3548

Benjamin vet å smile seg til mange gode venner:

IMG_3533

アルフ  and ベンジャミン are so happy for everyone smiling to them and playing with them.

(アルフ = Alf Ivar //// ベンジャミン = Benjamin)

På grunn av språkbarrieren er det ikke like lett å bli kjent med alle i kirka, men det at vi hele tiden kan si flere ting på japansk og forstå mer fører til at vi stadig blir bedre kjent med de fleste. Presten i あおたにkirke er en av dem som vi stadig får til å bli bedre kjent med. Vi har gode ord å si om han:

IMG_3542

We have many good words to describe the priest at あおたにchurch. We are happy to get to know him more and more.

Vi er spent på hva som kommer til å skje i år 2019. Vi velger å ha Jesus som sjefen i livet vårt også i 2019. Det opplever vi som trygt og godt.

 

 

En kommentar om “1. Nyttårsdag

 1. Godt Nytt År
  Kjekt å følge dere på bloggen.
  Så fint at dere har blitt kjent med så mange unge. De er Japans fremtid.
  Håper de fortsetter å gå i kirken.
  Mange kjente ansikter. Så er det fint å se «guttene mine»
  Gleder meg over at det ser ut som de trives og blir tatt vare på av mange.
  Hils Matsuo sensei fra meg.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s