Bible-class

Det holdes jevnlig bible-class (bible-klasse) som foreldrene til barna i あおばえんbarnehage (NLM sin barnehage i Kobe) frivillig kan delta på. Disse bible-class er åpne slik at også andre i nabolaget kan komme og være med. Gjennom året varierer det hvor mange som kommer på de ulike bibel-class. Majoriteten av dem som deltar på bible-class er ikke-kristne.

Vi har ikke hatt anledning til å delta eller bidra på bible-class siden den foregår mens vi er på språkskolen. Denne uka hadde vi imidlertid fri fra språkskolen, noe som gjorde at vi både kunne delta og bidra. Det var en positiv opplevelse for oss begge. Den sosiale aktiviteten etter andakten var denne gang å lage julemat, for deretter spise den. Det var kanskje derfor så mange kom denne gangen.

IMG_2337
Andakt.

Etter andakten fikk vi utdelt oppskrifter på ark og alle gikk sammen om å lage julematen ut av de råvarene som allerede var kjøpt inn. Vi er generelt imponert over japanerne! Men vi er spesielt imponert i slike situasjoner som dette fordi da kommer det så tydelig frem hvordan de alle sammen tenker kollektivt: «Hva må jeg gjøre slik at vi alle får dette til». Det hele går av seg selv, helt knirkefritt. Kutte grønnsaker, ordne kyllingen, bake kake, piske krem, vaske bordet, dekke bordet, ordne med drikke…

Også så mange flotte mennesker vi får lov til å være sosiale med. Bli kjent med dem, knytte relasjoner til flere og enkelte får vi være venner med. Takknemlig! Maten vi laget sammen ikke bare så god ut, den smakte også godt. Vi har også fått lære at de fleste japanere har kylling som julemiddag.

IMG_2356

Ole Bjarne fikk et helt kyllinglår servert på sin tallerken. Ja, hvordan spiser man et kyllinglår med spisepinner?! Ole Bjarne klarte det utmerket med litt hjelp av kakegaffelen!

IMG_2357

Opprydningen og oppvasken gjorde vi også sammen alle sammen. Det tok ikke mange minutter før hele rommet var ryddet og rent. Helt avslutningsvis bidro Ole Bjarne og Christoffer på et musikkinnslag sammen med andre.

IMG_2368

We had a joyful day at bible-class. We are impressed by the people and by the food. We are so happy to get to know so many people. We love to be in contact with people. You guys are great! いい人です

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s