Språkstudenter

Det er sannelig krevende å være språkstudenter i Japan. Hver eneste kveld sitter vi sammen og studerer i mange timer. Likevel kjenner vi på at det ikke er nok. Håpet er at innsatsen vi gjør nå forhåpentligvis gir tydeligere avkastning etterhvert som vi stadig får lært oss mer. Heldigvis er vi med godt mot selvom det er veldig arbeidsomt! Nå for tiden har vi startet med å lese setninger som er skrevet med en blanding av de 5 skrivemåtene japanere skriver på. Det vil si at vi allerede har lært oss 2 japanske alfabeter – og er i gang med å lære oss kinesiske tegn. Heldigvis kan vi det latinske alfabetet og de latinske tallene fra før som også er en del av det japanske skriftspråket.

Foruten å lese japansk har vi mye fokus på å kunne skrive og snakke japansk med riktig grammatikk. Vi har fått erfare at japansk har mange spennende bindeord som rett og slett mange ganger ikke eksisterer i norske setninger. Oppbygningen av setningene er også ulikt noe annet vi noen sinne har lært oss.

Nye gloser pugges hver dag. Noen fortalte oss at vi må tenke på hvert nye ord som en diamant. Med mange diamanter vil vi tilslutt bli i stand til å fortelle om DIAMANTEN JESUS. Måtte Gud gi oss evne til å holde ut som språkstudenter i 2 år. Vi gleder oss til å kunne fortelle om Jesus på japanernes morsmål!

IMG_1352.jpeg
Hver dag er vi på språkskolen. Opplæringen skjer på japansk måte hvor vi blant annet sier de nye ordene og setningene høyt i kor mange ganger i klasserommet. Vi lærer japansk på japansk,  ikke alle lærerne våre kan så mye engelsk. Dette er sannelig en spennende erfaring!
IMG_1345
Hver kveld sitter vi slik i vår stue og leser japansk. 
IMG_0869
Og klokka blir dessverre så alt for mye mange ganger før vi får lagt oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s