Sakura・桜

Og der var Sakura i blomst her i Japan. Vi har klart å bli like glade i disse blomstene som japanerne. Nydelige!

Myndighetene fraråder folk om samle seg rundt i parkene for å spise piknik under sakuratrærne slik som tradisjonen er for japanerne. Men bare i gåavstand fra huset vårt, vokser det mange sakuratrær langs ei elv – dit gikk vi og det var lurt for der var det nesten ikke andre folk.

Ethvert land i hele verden har sannelig fått hver sine utfordringer i møte med koronapandemien. Vi ber jevnlig for dem som måtte oppleve å ha det vondt – for folk i Norge, for folk i andre land og for folk i Japan. Vi opplever oss ydmyket over å ha bodd her i Japan under pandemien. Viruset har virkelig spredt rundt seg også her, og veldig mange menneskeliv er gått tapt, bedrifter har gått konkurs, mennesker har hatt det vondt – likevel ser vi at tilfeldigheter har spart Japan for de største utfordringene som vi ser mange andre land har blitt utsatt for. Vi vet dog lite om hva fremtiden vil bringe. Vi velger å stole på Gud i møte med det som måtte komme vår vei i fremtiden.

Mens vi gikk og så på sakuraene, møtte vi en venninne sammen med barna sine fra nabolaget. Da vi stoppet opp og pratet med henne, spurte vi om hvordan det gikk for bedriften ektemannen arbeider i. Han arbeider nemlig i en bedrift som lager tog. Da mange har hatt hjemmekontor i veldig mange måneder og fremdeles har hjemmekontor – har bruken av kollektivtransport blitt kraftig redusert. Vi lurte derfor spesielt på om dette hadde påvirket denne type bedrift. Venninnen kunne beskrive at det ektemannens bedrift arbeidet med nå, var bestillinger som var kommet inn før koronapandemien startet. Derfor opplevde denne bedriften fremdeles vanlig drift, utover det at alle de ansatte arbeidet fra hvert sitt hjemmekontor. Men hun kunne meddele at det var ikke kommet inn en eneste ny bestilling på et helt år til bedriften. Hun var redd for at det trolig vil gå flere år før nye bestillinger kom til å komme til ektemannens bedrift. Dette fikk oss til å forstå at denne pandemien vil få veldig mange ulike ringvirkninger i veldig mange år fremover nå mens den fremdeles pågår og når den engang skulle bli ferdig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s