たんじようび Bursdagsmarkering i barnehagen

Japan er flott med sin kollektive tanke i alt! Vi i Norge lar hvert barn ha brusdagsbmarkering hver for seg på sin dag i barnehagen. Her i Japan ordner de til en bursdagsmarkering i barnehagen for alle barna som har hatt bursdag de tre siste månedene sammen. I går (22.februar) var Alf Ivar et av bursdagsbarna i bursdagsmarkeringen! Det er alle mammaene til bursdagsbarna som lager til maten og kaka for markeringen i barnehagen, så det ble en hyggelig barnehagedag for Tone denne fredagen:

IMG_4807

Munnbind, plastikkhansker og forkle er nødvendig påkledning når maten skal lages. Det tas også prøver av maten som lages til myndighetene som tester den for bakterier og annet. Flotte ordninger som gjør godt når mødre stadig lager mat i barnehagene i Japan.

Vi laget ei flott bursdagskake som hadde katt som tema. Selvfølgelig brukes spisepinner når kaka skal pyntes:

IMG_4812

Ei god karri-gryte med kjøtt og grønnsaker lagde vi også:

IMG_4808

Foruten å lage maten til bursdagsmarkeringen, blir også mødrene med på å danse sammen med bursdagsbarnet og det gjøre noen leker med bursdagsbarnet. Blant annet får alle mødrene bind foran øynene, så får de kjenne på skinnene til tre barn – også skal de gjette hvem som er sitt barn. Alf Ivar hjalp Tone godt ved å si halvhøyt: «Mamma tar på MEG!» når hun strøk han på skinnene sine.  Tone synes det var litt godt å få hjelp av Alf Ivar selv om hun lett kjente forskjell mellom et norskt barn og to japanske barn.

Lunsjen får også mammaene spise sammen med bursdagsbarnet sitt. En hyggelig opplevelse for liten og stor:

cache_Messagep1052

 So nice to make food together with the other mother. Lovely people!

2 kommentarer om “たんじようび Bursdagsmarkering i barnehagen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s