もちつき大会 Riskakelaging

På lørdag (12.januar) inviterte あおたにkirke til Mochi-laging. De japanske tegnene i overskriften uttales Mochitsukitaikai, og forkortet kan man kalle det Mochi. Mochi-laging er å lage en slags japansk riskake. Hele barnehagen hvor Alf Ivar og Benjamin går, var også invitert til Mochi-lagingen. Det var dermed mange fremmøtte som vi nå kjenner mer eller mindre godt. Flotte folk er de!

Kokt ris puttes i en stor steinskål, denne risen bankes slik at den blir til en klebelig deig.

img_3850

Benjamin og Tone stilte seg i kø, og fikk hamret ti ganger på deigen før det ble nestemann sin tur. Alf Ivar var hjemme med Ole Bjarne denne lørdagen på grunn av litt feber.

Denne deigen blir så stykket opp og rullet til små kaker:

img_3837

Denne lørdagen ble disse riskakene spist sammen med en liten dott med kokte bønner, innpakket i sjøgress og dyppet i soyasaus. Konsistensen på riskakene er det seigeste du kan tenke deg. Vi har aldri smakt noe som ligner på dette, og på den måten er smaken ukjent og interessant. Vi har konkludert med at Mochi smaker søtt og godt!

Flott å kunne bruke tid sammen med de menneskene vi har blitt kjent med i kirka så vel som de vi er blitt kjent med gjennom barnehagen. Vi oppdager stadig at vi faktisk kan klare å kommunisere med enkle setninger på japansk. Dette gjør at vi stadig kan utvide kontaktflaten vår til dem som ikke snakker engelsk i det hele tatt. Det liker vi!

img_3836

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s