23.desember i あおたにkirke

23. desember var det både julemøte, konfirmasjon, 10-årsjubileum og julefest i あおたにkirke. En flott dag på alle måter. Det var ingen søndagsskoleaktivitet etter søndagsskolen denne søndagen. Årsaken lå i at forberedelsene til julefesten etter møtet var i full gang og tok opp hele plassen.

IMG_3141

Alf Ivar og Benjamin hadde på seg dressene sine. Selvfølgelig må man pynte seg til jul for å feire at Jesus kom!

Det er ikke enkelt å ta bilder av guttene våres uten at noen tar dem i håret. Det gjør ingenting! Det har sin sjarm!

IMG_3146

Alf Ivar og Benjamin er alltid med inn på møtet. Vi er like imponert over dem hver gang de klarer å leke seg rolig gjennom et helt møte. Det krever litt energi av foreldrene som stadig må legge tilrette for videre aktivitet, men vi opplever det som positivt å være en samlet familie gjennom hele søndagen.

Det var et langt møte denne søndagen. Foruten det vanlige innholdet, var det både konfirmasjon og bildefremvisning i anledning 10- årsjubileum til kirka.

I Japan er konfirmasjon litt slik som det var før i Norge. Det ligger en bekjennelse av å ville tro på Jesus i konfirmasjonen. Ei jente i 20-årene konfirmerte seg. Hun har da gått til konfirmasjonsundervisning og måtte svare på noen spørsmål av presten under møtet. Den fine konfirmasjonskaka ble etterpå trillet inn i kirkerommet slik at alle kunne ta fine bilder. De andre ungdommene i forsamlingen stilte seg opp ved siden av henne og foreldrene hennes tilslutt.

IMG_3198

Denne gjengen med ungdom er vi blitt veldig glade i! Vi er imponerte av dem!

This Sunday we had a confirmation. We like the youth in the church! We are impressed by them!

På julefesten etter møtet bidro Alf Ivar med klokkespill og Ole Bjarne sang julesang på japansk.

IMG_3177

Foruten dette var det både sang av kirkens seniorkor, ungdommene viste en film de hadde laget, vi hadde bordlek og masse annet. Alf Ivar og Benjamin var noen helter i møte med det hele:

Vi sitter igjen med takknemlighet etter en slik julefeiring med japanerne. Alt er annerledes, men vi merker at Jesus er sentrum for det hele – og da er det med stor takk å kunne sette Jesus på førsteplassen sammen med dem.

Dette er den store julefeiringen for de fleste. De har ikke mer feiring eller markering av julen i sine hjem. Japanere er preget av den kollektive tanken, og da er det helt naturlig å løse det hele med julefeiring på denne måten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s