あおたに kirke

Mens vi er språkstudenter har vi blitt tildelt å gå i あおたに (Aotani) kirke. Dette er en noe resurssterk kirke da den ligger rett ved Bibelskolen og Seminaret i Kobe. Vi opplever det som trivelig å gå i denne kirken. I Japan bruker japanerne ofte hele søndagen i kirken. Vi kommer til kirken kl.0900 for å være med på søndagsskolen.

IMG_0374

På søndagsskolen synger vi, vi hører en bibelhistorie, tar opp kollekt, ber sammen og gjøre en aktivitet. Hvem som kommer og hvor mange som kommer varierer fra søndag til søndag. Det er stort sett nabobarn som kommer innom søndagsskolen alene eller i følge med mammaen sin. Til nå er det ingen av disse barna eller deres mødrene som deltar på søndagsmøtet som begynner kl.1030. Flere av dem er imidlertid i kjelleren i kirka en stund etter søndagsskolen før de går hjem. Det er mange hyggelige barn og mødre som vi har blitt kjent med gjennom søndagsskolen.

På søndagsmøtet har Alf Ivar og Benjamin funnet roen i benkeradene sammen med alle oss voksne. Det er en flott forsamling i あおたに kirke. Vi forstår enda ikke noen ting av det som blir sagt på møtet, men vi kan synge med på sangene siden vi kan de japanske alfabetene.

Etter møtet serveres det varm lunsj hver søndag. De få i forsamlingen som kan engelsk er flinke til å ta kontakt med oss, og vi har gleden av å stadig kunne snakke til flere ettersom vi lærer oss mer japansk.

Det er flere ungdommer sammen med sine foreldre i あおたに kirke. Disse ungdommene har vi fått anledning til å bli ekstra godt kjent med da de leker masse med guttene våres når vi er i kirka. Vi har blitt venner med dem på de sosiale mediene. Det er flott å følge dem og be for dem.

IMG_0368

Det er flere ungdommer i forsamlingen enn avbildet.

あおたにchurch is a great church to be in every Sunday. A lot of great people in this church. We love them!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s